All new everything

Siinä missä maisemanvaihdos kismittää – varsinkin, kun se ei tule omasta päätöksestä – on se myöskin hurjan virkistävää. Jokusen viikon päästä koittaa aika, jolloin saan hypätä tyhjän päälle. Päästää irti kaikesta siitä, mistä täytyy osata luopua (kuten jatkuva lastenhoitoapu), ja ottaa vastaan kaikkea uutta. Uutta luvassa onkin mitä lupaavimmassa määrin, sillä ainakin hevoshommille näyttää löytyvän uutta volyymia jo näin ennakkotietojen perusteella. Siinä missä muutto tuo haasteita nykyisten keikkamatkojen pidentyessä, on uudessa kaupungissa paljon nykyistä enemmän mahdollisuuksia hevostella ihan arkena. Niin töissä, kuin harrastaen.

Ja siinä missä nykyisen kotikaupungin kaikki ihanat ystävät eivät ole enää samaan tapaan saatavilla, on uudessa kaupungissa mitä parhaimmat olosuhteet luoda uusia suhteita. Lapsiperheille on noin isossa kaupungissa jos ja vaikka sun mitä kerhotoimintaa ynnä muuta, joiden kautta verkostoituminen lienee kohtalaisen helppoa. Siinä missä hevoset yhdistävät ihmisiä, niin vauvat ovat kyllä toinen vastaavalla tavalla lähentävä elämänmuoto. Niistä riittää aina juteltavaa, ja kauhealla intohimolla on aina jaettava kaikki, mitä oma vauva on milloinkin tehnyt, jotta saa osakseen “hei, niin meidänkin vauva teki! Ja lisäksi vielä…” tyyppistä keskustelua. Sitä ymmärtää sellaisia ihmisiä, joita ei noin muuten välttämättä edes ymmärtäisi.

Olen siis ihan jo lähtökuopissa. Toki muuttoon oman haasteensa tuo juuri kierien liikkumaan oppinut viiden kuukauden ikäinen termiitti. Uuden kodin sisustuksessa aika isossa roolissa onkin lapsiturvallisuus, ja kaikki käden ulottuvilla olevat ihanat laatikot ja niiden avaamisen mahdottomuus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s