Pieksämäen kilvanajot

20180310-IMG_462220180310-IMG_4631

Kuten jo aiemmin taisin uhkailla, uskaltauduin viime viikonloppuna pieniin 1-tason kilpailuihin testaamaan itseäni pieniin luokkiin. Alla minulla oli ihana luottoratsu Lande, jonka kanssa kilpailemisen aloittaminen on paljon järkevämpää kuin oman pikkuapinan kanssa. Sanotaanko, että kyyti on monin verroin tasaisempaa. Tämän ratsun kanssa olen päättänyt kilpailemisen viime vuoden tammikuussa, ja nyt olikin hauskaa palata sen kanssa radoille, joskin jonkin verran pienemmillä esteillä.

20180310-IMG_4634

Hypättiin maltilliset 80 ja 90 cm, jotta pääsen rauhassa tutustumaan itseeni ja hevoseen näin pitkän tauon jälkeen. Muutamasta asiasta hieman kyllä yllätyin kilpailupäivän aikana. Yksi näistä oli se, kuinka paljon “esiinnyn” ratsastaessani yleisön edessä, ja huomaamattani suoritan paljon paremmin ja itsevarmemmin kuin treeneissä. Toinen oli se, miten erilaiselta rata näyttää, kun opettelet sen valmentajana tai ratsastajana. Huomasin tämän oikeastaan vasta ensimmäiselle radalle lähtiessäni, kun en ollut lainkaan varma muistanko koko rataa. Kertasin sitä jotenkin koko ajan enemmän koutsin näkökulmasta, kuin että itse sen ratsastaisin. Toiselle radalle tämä homma korjaantui jo ja olo oli paljon luottavaisempi.

20180310-IMG_4712

Näiden lisäksi minut yllätti se, kuinka paljon oman kunnon loppuminen vaikuttaa radan tasaisuuteen. Onhan tämä teoriassa tiedossani ollut ennenkin, mutta vasta nyt oman fysiikan ollessa huomattavasti taitotasoa jäljessä sen huomaa käytännössä. Ensimmäisen radan jälkeen radankävelyyn lähtiessä kummastelin sitä, kuinka hapoille voikaan yhdestä noin pienestä radasta mennä. Antaa jotain osviittaa siitä, mikä tämänhetkinen kuntoni on. Seuraavalla radalla huomasi kyllä, että ohjat hieman valuu, eikä reitit ole ihan niin valmisteltuja kuin edellisellä kierroksella on ollut. Ihan sujuvia suorituksia kuitenkin molemmat, ja hevonen toimi todella kuin ajatus. Tosi positiivinen aloitus kilpailuihin palaamiselle siis, kiitos jälleen Talli Ryökäle ja Hanna hevosen lainasta, oot korvaamaton ❤

20180310-IMG_4716

Toiselta radalta saatiin myös rusetti, kun käännettiin pari aavistuksen pienempää kurvia. Päästiin palkintojenjakoon vielä valmennettavan poniratsukon kanssa, kaikin puolin tosi onnistunut päivä siis!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s