Innokasta menoa – vähän liiaksikin

20180218-IMG_4272

Edellinen reissu Saksalaan onkin täällä blogin puolella vielä kertaamatta. Tuo reissu sisälsi kohtalaisesti sattumia ja tapahtumia, hirmuisen määrän mietintään jääneitä asioita ja sitä kautta niiden sulattelemiseen on mennyt jonkin verran aikaa. Yhden kerran jopa hallitsemattomasti jalkauduin, ja muutaman kerran useammin uhkasin muuttaa koko hevosen rahaksi. Ja siihen lienee aivan järkevä syy.

20180218-IMG_428020180218-IMG_4301

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että olen yrittänyt päästä lajin pariin takaisin vähän oikomalla. Innostuin jotenkin hurjasti siitä, että uskallan ja kykenen tekemään lähes samoja asioita kuin ennen taukoakin, ja olenkin vaatinut itseltäni lähes samantasoista suorittamista kuin ennen raskautta. On kuitenkin pakko myöntää, että vuosi treeniä tuolle hevoselle on tuonut siihen paljon lisää voimaa ja nopeutta, siinä missä minulle vuoden treenitauko on tuonut kymmenen lisäkiloa (joista osa on luojan kiitos jo lähtenyt), sekä sellaisen rutiinin puutteen, mitä en ole koskaan ennen urallani kokenut. Sitten ihmettelen, kuinka en meinaa kestää millään hypyissä mukana ja jokainen äkkiliike tuntuu heilauttavan niin, että maa tuntuu kutsuvan hetkenä minä hyvänsä. Ja silti täytyy mennä, kun se on niin kivaa, eikä luonto anna periksi ottaa iisimmin.

20180218-IMG_4317

Tähän yhtälöön suuri haaste on myös se, että tällä hetkellä estetreenini ovat rajoittuneet tähän kerran kuussa omalla hevosella hyppäilyyn. Treenaan nyt siis sellaisia tuntimääriä viikossa/kuukaudessa, että en olisi edes entisellä rutiinillani ja kropallani kuvitellutkaan kykeneväni suoriutumaan täydellä teholla näistä tehtävistä. Ja nyt sitten kuvittelen siihen pystyväni! Kyllä tässä on todettava, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja systeemiä lienee jollain tasolla parannettava, jotta hommat alkaa sujua.

20180218-IMG_4318

Näitä hommia pohdiskeltuani olen muuttanut fysiikkatreeniäni paljon enemmän sellaiseksi, mitä tällä hetkellä tarvitsen, ja jättänyt pois sellaista mikä sujuu yllättävän hyvin ja on vain kivaa. Toisin sanoen rauta liikkuu salilla tauon jäljiltä jopa hämmästyttävän hyvin, ja olenkin tehnyt perus salitreeniä ihan innolla nostattaakseni fyysistä suorituskykyäni aiemmalle tasolle. Tämä on toki kiva lisä, mutta ei valitettavasti auta omaan lajiin liittyviin ongelmiin tarvittavan paljoa. Tämän sijaan olen aloittanut tekemään itselleni tällä hetkellä todella hankalia kehonpainolla toteutettavia kokonaisvaltaisia lihaskuntoliikkeitä, joissa erityisesti kaikki tukeutumiset, ja pitkäkestoiset lihaskestävyyttä vaativat harjoitukset tuottavat todella paljon ongelmia. Sama näkyy omassa ratsastuksessani myös, sillä kaikki ongelmat istunnassa ja hevoseen vaikuttamisessa lisääntyvät hurjan dramaattisesti ratsastuksen loppua kohti.

20180218-IMG_4319

Tämän fysiikkatreenin fiksauksen lisäksi olen ottanut asiakseni ratsastaa ja hypätä ihanan kollegani Hannan hevosella Landella, joka on omaani nähden todella aikuinen ja tasainen peli päästä hommiin takaisin mukaan. Esteiden korkeus on pidetty maltillisena ja näillä näkymin kilpaileminen aloitetaan myös aivan maahankaivetuista esteistä, jotta kykenen suorittamaan oikeasti sillä tasolla, mitä tehtävät vaatii. Tauno sen sijaan pyritään saamaan Saran kanssa kisoihin hakemaan hieman rutiinia, jotta meillä on jokin mahdollisuus yhdessä kilpaileminen tälle kaudelle aloittaa. Nyt mietinnässä on vielä mahdollisuudet päästä hieman valvovan silmän alle hyppäämään, ja pikkuhiljaa edetä sitten sitä kohti, että Tauno muuttaa kotiin ulkokenttien pikkuhiljaa sulaessa. Tässä vaiheessa edessä on vielä monta kysymysmerkkiä omien asumiskuvioidemme suhteen, mutta pääpiirteittäin ajatus olisi tämä. Nyt jälleen uudella innolla kohti uusia haasteita (meinasin kirjoittaa pettymyksiä, mutta mennään posin kautta), ja toivotaan että tällä kaudella meidät nähdään vielä radalla niin, että olemme menossa samaan suuntaan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s